keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Litan ruokavaliota #1

Litalle on nyt hyvin tärkeää saada tarpeeksi ravintoa, jotta pennut saavat maidosta kaiken tarvitsemansa ja tietenkin ihan Litan hyvinvoinnin vuoksi. Ravinnossa pitää olla tarpeeksi rasvaa, proteiinia ja kalsiumia. 

Litalle on tarjolla kokoajan raksusekoitusta, jossa on tällä hetkellä Hill'sin Healty Development raksuja ja Masteryn Adult Duck raksuja. Sekoitukselle täytyy tehdä jotain, sillä se ei tunnu maittavan Litalle. Tämä on kumminkin ollut tähän asti melko ronkeli ruuan suhteen, on tottunut RC:n raksuihin ja koskaan ei ole tykännyt Hill'sin raksuista. Täytyy näiden raksujen jälkeen koittaa RC:n Kitten raksuja sekoitettuna Masteryn Kitteniin, jota ei tällä hetkellä ole saatavilla meidän M&M:stä. 


Hill's Healthy Development
Koostumus: Siipikarjajauho (sisältää väh. 40% kanaa), maissi, eläinrasva, kalaöljy, lihauute, kuivattu juurekasmassa jne.
Ravintoainepitoisuudet: Raakavalkuainen 38%, raakarasva 25,5%, raakakuitu 1,2%, Tuhka 6,8% jne.
Vitamiinit: E, C, beettakaroteeni ja tauriini


Mastery Adult Duck
Koostumus: kuivattu liha (väh 13% ankkaa) ja kala, kypsennetty vilja, eläinrasvat, maissiproteiini, pavun palko, kuivattu kananmuna, kasvikuitu, jne. 
Ravintoainepitoisuudet: Raakaproteiini 32%, Raakarasva 18%, Hehkutusjäännös 7%, raakaselluloosa 5%, kosteus 8%
Vitamiinit: A,E ja D


Masteryn raksuissa on ihan hyvin tuota rasvaa, vaikka onkin adult-versio. En löytänyt M&M:n tai Zooplussan sivuilta noita Masteryn raksuja laisinkaan. En siis pysty nyt linkkaamaan niitä enkä pysty näin ulkomuistista niiden rasvamäärää muistamaan, mutta ainakin Litan kasvattaja on kehunut juuri noita Masteryn Kitten raksuja. Suositteli niitä silloin kun Lita oli vauva vielä. Joskus taisin Nellille osta niitä, kun yritin saada sen painoa nousemaan, mutta eipä kelvannut. Siinä kanssa toinen niin ronkeli, että välillä ihan naurattaa. Itseä tästä saa syyttää kun kaikkia herkkuja sille olen opettanut.

Nämä ruuat tuli Litan mukana perjantaina kotiin.
Litalle tulee antaa myös joko kypsennettyä tai raahaa lihaa/kanaa sekä kalsiumia lisäravinteena.

Lita syö nyt 3-5 märkäruoka annosta päivässä (sis. liha-annoksen). Ruoka menee suuhun niin hurjalla tahdilla, etten usko Litan edes kerkiävän maistamaan mitään ennenkö ruoka on jo kurkusta alhaalla. Taitaa imettäminen tehdä nälkäiseksi.

Kävin lauantaina apteekista ostamassa kalsium-tabletteja. 150 kpl maksoi inasen alta 14e ja niitä annetaan yksi viittä kiloa kohden, joten olen antanut tuota 1 tabl/pv. Murskaan sen lusikalla hienoksi ja sekoitan märkäruokaan. Aluksi ajattelin, että annan ihan suoraan suuhun, mutta tabletit olivat niin jäätävän isoja että päätin murskata ne.

Litalla on todella herkkä maha ollut aina ja kuten pelkäsin, niin Litan masu on mennyt hieman sekaisin kaikista uusista ruuista. Astiasta löytyy erittäin löysää ja toooodella haisevaa tavaraa. Ihan tuossa säikähdin kun omassa rauhassa surffailin netissä ja yhtäkkiä korvan takana kuului pierun ääniä. Litalla on siis oma pissa-astia täällä makkarissa, missä tämä viettää nyt äiti-aikaa pentujensa kanssa. Masun löysyydenkin vuoksi voisi olla ihan hyvä vaihtaa raksuja noihin RC raksuihin, kun Litan masu on kumminkin tottunut RC:n Hair and Skin raksuihin. Ehkä muuton RC:n raksujen sisällä ei vaikuttaisi Litan mahaan yhtä paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti